szobrock résztvevők 1. rész

A 2013-as Szobrockra nevezett zenekarokat bemutató kis sorozatunk első részében, három szoboszlói csapat, a Sadistic playground, a Testify és a Red Alert, rövid bemutatkozása olvasható.

Mind a három zenekarhoz ugyanazt a két rövid kérdést szegeztem, mi szerint
Pár mondatban be tudnád mutatni a zenekart?
Milyen céllal indultatok a tehetségkutatón illetve mit vártok tőle?

Sadistic Playground
Tóth Sándos basszus/ének Kajdarov Dávid gitár Kocsis Csaba dob
Azzal a céllal indultunk hogy leigázzuk az emebereket a trendet és még sok minden mást, más részt hogy egy jót bulizzunk a barátainkkal és ha úgy alakul akkor némi kapcsolatot is kialakítani.
Hallgass egy kis SP-t: http://picosong.com/3THG/

Testify
Egy négy tagból álló modern, metal/hardcore formáció vagyunk Hajdúszoboszlóról. Tagcserék után a jelenlegi formációban zenélünk 2012 nyara óta: Biró Tamás gitár és vokál, Csilek Attila basszusgitár és hörgés, Szandai Dániel gitár és ének, Szandai Ádám dob.
2012.12.25-én jelent meg kislemezünk, ami az 'Infected' nevet viseli.
Azzal a céllal jelentkeztünk, hogy megmutassuk magunkat az új formációval tehetségkutatókon is és reméljük sok pozitív visszajelzést és építő jellegű kritikát kapunk, hogy min kellene csiszolnunk a közeljövőben. Emellett jó lenne valami díjat bezsebelni, esetleg egy koncertet.

Red alert
Alakult 2001 + - 2 év! Ezt már pontosan nem lehet tudni, de nem is akarjuk. Mert amit nem tudunk az nem fáj Az eleje 4 taggal kezdődött. Sinai Viktor: Gitár, Jenei peti: Gitár, Joó Imi: Dobok, PePe: Bassz és ének. Később Sió (Sinai Viktor) kilépett. kezdetekben inkább feldolgozott a banda amiből később kizárólag saját számok lettek. Korai stílus: alter, punk, rock Pár év elteltével ismét 4 tagú lett a zenekar. Csatlakozott Pál Laci egy gitárral! Itt már erőteljes rock irányzat jellemezte a zenénket. Ezután dobos nélkül maradtunk, mert hosszú hosszú közös zenélés után kivált Jimmy (Joó Imi). Őt elég nehéz volt pótolni. Több dobossal próbálkoztunk, eredménytelenül. 2009-ben viszont megtört a jég és beszállt a bandába Kocsis Csabi kolléga akivel azóta is vállvetve koptatjuk a deszkákat. nem sokkal később megint hárman maradtunk, ugyanis Pál Laci volt a soros kiszálló.Nem sokáig tartott a 3-as fogat mert 2010-ben beszállt Hódos Csabi aki a ritmus gitárt nyúzta. Ettől kezdve elég gyökeres változáson esett át a zenei irányzatunk! A két fiatal Titánnak köszönhetően (Csabákok) elindult egy elég határozott Stoner vonulat amit még egy erőteljes előadásmód is kiegészített. Ettől kezdve a klub koncertek energiaszintje egy egy erőműével vetekedett Mondhatni, hogy a Red Alert régóta keresett ösvényre lépett! A négy tag különböző zenei érdeklődésének köszönhetően minden nótában több stílus fedezhető fel egyszerre.
A tehetségkutatón való részvételünk már már hagyománnyá vált. Igazából különösebb cél nélkül. Leginkább a többi zenészpajtással való közös megmozdulás ami vonzza a Red Alertet. Egy este minden amire egy zenész vágyhat: Kollégák, közönség, kapcsolatok, na meg egy kis szakmai instrukció.
Végezetül csak annyit, hogy ROCK BELÉTEK!!! 





További zenekarokkal hamarosan érkezünk! Addig mindenki készüljön a szombatra!

Nincsenek megjegyzések: