Dicső múlt - Bounty

A dicső múlt "rovatunkban" ez alkalommal, egy több mint negyed évszázada alakult zenekarral foglalkozunk egy kicsit. Ez pedig nem más, mint Hajdúszoboszló Heavy Metal zászlós hajója a Bounty.
A zenekar villanygitárosát és énekesét, Sthurm Attilát kértük meg, hogy mondjon pár szót a zenekarról és a régi szép időkről.

Mondanál pár szót a zenekarról?
1985-ben kezdtük a zenélést Balogh Öcsivel, majd jött Marczis Laci (gitár), Paszti (bass). Aztán Szabó Csabi Marczis Laci után. De ezekről Öcsit kérdezd, jobban tudja.

Hogy látod az akkori vagy a mostani zenekaroknak van könnyebb dolga?
Szerinted a múlt rendszerben egy metal bandát mennyire támogattak? :) Csak a hajamért basztatásoknak voltam kitéve a szakmunkásképzőben. Ismertséget szerezni és kapcsolatokat építeni manapság sokkal könnyebb.
Akkor voltak a keleti gyártású hangszerek, amik megegyeztek a mai alja kategóriával, a márkás hangszerekhez, Gibson, Fender, Tama, Sonor, művészet volt hozzájutni, horribilis áron. Ahhoz képest ma ezeknek nincs áruk.
Én akkor 15 évesen segítséggel csináltam az első villanyos gitárom:) Majd maradtam a saját készítésűek mellet. Öcsi is csináltatott dobot egy pesti dobkészítővel.
Ha egy jobb demót akartál akkor csak a stúdiók voltak, ami szintén nem olcsó mulatság, ma már van számítógép, internet, profi hangkártyák.

Ez utóbbi dologban, már mint a hangfelvétel készítésben, Nálad nem is igen kell benfentesebb ember keresni, hiszen mai napig hangosítással és felvételek készítésével foglalkozol, tehát mondhatjuk, hogy továbbra is benne vagy zenei élet sűrűjében. Hogy látod a mai rock-metál életet?
Manapság a bulik sajnos nézettség hiánnyal küszködnek.
1986-ban. Mi egy amatőr zenekar, az első fellépésünkkor megtöltöttük a szoboszlói művház nagytermét. Akkora volt az érdeklődés az élő zene iránt. Mikor kilestünk a függöny mögül beparáztunk milyen sokan voltak. Most azon kell parázni lesznek e egyáltalán.

Köszönöm a válaszokat!
Kösz az érdeklődést, további jó, eredményes munkát!

És végezetül egy kis ízelítő a Bounty munkásságából. Küldeném mindenkinek aki szereti! És amíg hallgatjátok nézzetek szét Sthurm Attila honlapján: http://www.sth-hang.hupont.hu/

Nincsenek megjegyzések: