metálkodás

2010. november 13-án egy hatalmas bulinak lehetnek részesei azok, akik ellátogatnak a Rock Café-ba (Rákóczi u 119.).


Az estét a tavalyi évben alapított, fiatal szoboszlói banda, a Lost in space kezdi. A srácok első fellépése a 2010-ben megrendezett SzobRock tehetségkutatón volt, ahol különdíjként, fellépési lehetőséget kaptak a Rock Café-ban. Az azóta eltelt időszakban számos koncertet adtak városszerte (Rock Café, r-Andi club, Maláta). Fellépéseik alkalmával főként feldolgozásokkal (Blink 182, Green Day, Blur, Nirvana, Steppenwolf) szórakoztatják a megjelent kedves publikumot.

Második fellépőként a Hatred Solution lép színpadra. A HS 2003-ban alakult Fényes Roland gitáros gyermekeként. Ennek az időszaknak a terméke, a 2005-ös The Following Victims demó. Azóta sok minden megváltozott. Az eredeti felállásból csupán Roland maradt. A tagokkal egyetemben a zenéjük is megváltozott, a progressive hardcore és más műfajok egyfajta keverékévé lett. 2009-ben jelent meg az első HS EP a Disappointments. „Ezután megint csak koncerteztünk tovább, írtuk az új számokat, váltottuk az új tagokat és a sok viszontagság és pofon közepette megszületett a mai HS. Újabb zenei és szemlélet változáson estünk át, a zenénk "matekabb" lett magába foglalva minden olyan stílust amit szeretünk a grindcore-tól a jazz-ig. Most végre azt csináljuk amit szeretünk és amit akarunk, mindezt kompromisszumok nélkül, a zene szeretete az iránta és a közönség iránt érzett alázat miatt.” 2010 június 20-án jelent meg a zenekar legújabb EP-je, a DEAR CECIL. Ez már egy másfajta zene, egy új HS, zajosabb, agresszívebb, töményebb és őrültebb.

Zárás ként a helyi Arsencura előadását élvezheti a tisztelt publikum. A zenekar mostanában nem sokat hallatott magáról, köszönhetően a zenekari tagok egyéb elfoglaltságának, de most újra itt vannak, hogy megosszák metál alapú durva hardcore muzsikájukat a nagyérdeművel. Akiknek közel áll a szívéhez ez a műfaj az könnyedén megszerezheti a zenekar 2008-ban megjelent, mindenki hazudik című, négy dalt tartalmazó EP-jét, a zenekar myspace oldaláról. Az EP érdekessége, hogy a felvételi lehetőséget az első hajdúszoboszlói rockzenei tehetségkutató megnyerésével szerezték meg a srácok.

Tehát ha még nem tudod mit csinálj szombat este akkor nem kell tovább gondolkodni, ha van már programod akkor még van idő átszervezni és irány a Rock café.

Nincsenek megjegyzések: