1-re gerjedni kell!

Az előző bejegyzésben taglaltam milyen jó kis bulik várhatóak szeptemberben és már is van szerencsém egy újabbat bejelenteni, ugyanis szeptember 24-én, kis városunkba látogat a Káderek.

A budapesti punk-rock (most már) trió, első önálló országos turnéjába vágott bele és ennek keretin belül érkeznek el hozzánk is. A koncertnek a Rock Cafe ad otthont.
A szoboszlói fellépés kapcsán tettem fel pár, banális és sablonos kérdést Rolinak, a banda dobosának és Ő volt olyan kedves és válaszolt rá!

Kérlek, pár szóban, mutasd be a zenekart azoknak akik esetleg még nem ismernek Titeket.
Tíz éve zenélünk együtt de csak 2006 óta beszélhetünk Káderek formációról. Öt éves fennállásunk során készítettünk kettő albumot (2006-Hangtalan Gitár, 2009-Viharcsináló, mindkettő letölthető a honlapunkról) és adtunk kb. 140 koncertet szerte az országban. A viszonylag sok koncertezésnek köszönhetően az ország egyes részein már sikerült egy viszonylagos ismertségre szert tennünk. Komolyabb előrelépésnek érezzük, hogy bekerültünk a 2011-es Pannónia fesztivál fellépői közé, illetve, hogy a meghívások száma is nőtt az elmúlt időszakban.
A háromgitáros (+basszus) fellállástól eljutottunk a klasszikus punk formációig, mivel Samu, a zenekar első számú dalszerzője 2008-ban a háttérbe vonult, szólógitárosunkat Tomit, pedig az idei nyár végén külföldre szólította a kötelesség. Így trióban nyomjuk le a turnét, nagyobb hangsúlyt fektetve a hármas felállás előnyeire.

Ha jól tudom most először jártok Szoboszlón. Hogy került a zenekar látószögébe a mi kis városkánk?
Igen, még nem játszottunk Hajdúszoboszlón és ezt mindenképpen pótolni szerettük volna! Ez az első 10 állomásnál hosszabb önálló turnénk. A szervezésnél fontos szempont volt, hogy a jól bevált helyszínek mellett kipróbáljuk magunkat olyan helyeken, ahol még nem hallottak minket élőben.

Milyen terveket dédelgettek a jövőre vonatkozóan? Beiktattok egy kis pihenést a koncert körút végén vagy esetleg kerestek új kihívásokat?
Pihenő időszakot különösebben nem tervezünk, a turné végeztével úgy szeretnénk visszahúzódni a próbaterembe az új album elkészítéséhez, hogy mindent kiadtunk magunkból! Ha minden jól megy, akkor a jövő év közepére elkészítjük az új anyagot és kezdődhet újra a koncertdömping!

Köszönöm a válaszokat! Végezetül mit üzennél a Zooboszló olvasóinak?
Azt, hogy próbáljanak egy kicsit nyitottabban közelíteni a kevésbé felszínen lévő zenei irányzatok felé! A punk rock sosem lesz olyan népszerű, mint más könnyedebb stílusok de ha valaki veszi a fáradtságot, hogy egy kicsit odafigyel rá, az meghallhatja, hogy ez is van olyan tartalmas és őszinte mint a milliók által nézett, hakni jellegű, zenei showműsorok!

Köszönjük a lehetőséget!

és egy kis ízelítő kép és hang formában:



http://www.kaderek.hu

Nincsenek megjegyzések: