Dicső múlt - MNTH

Egy új sorozatot szeretnénk útjára indítani, amiben régmúlt és kevésbé régmúlt, dicső és kevésbé dicső szoboszlói zenekarairól emlékezünk meg pár sor erejéig.
Az első rész szóljon, az akkor még  16-17 éves tini titánokból (mára már megvannak vagy 23 évesek is) álló, furcsa nevű Morzsi nem talál hazáról (MNTH).

A zenekar 2004-től működött körülbelül 2008-ig. Eleinte inkább Punk-rock-os vonalon mozogtak zeneileg, de kis idő elteltével a punkos hatás elmaradt és így maradt a Rock.
A csapat igen népszerű volt a hajdúszoboszlói fiatalok körében, főleg a Hőgyes-es diákok között. Számos koncerttel örvendeztették meg a helyi rajongókat és a szoboszlói fellépések mellett a környék településein (Kaba, Debrecen, Nádudvar, Püspökladány) is megfordultak nem egyszer.
A fennállásuk alatt 1 demót készítettek, ami mellett pár videó felvétel is őrzi az MNTH munkásságát.
Morzsi nem talál haza (2004-2008)

Tagjai voltak (jelenlegi zenekar):
Czeglédi András - Bass
Csiki Viktor - Ének
Kiss Sándor - Billentyük (Nemzeti hang)
Kovács János - Szológitár (Noistorm, Arsencura)
Molnár Levente - Ritmus gitár
Tóth Attila - Dob (Reason ones)
Wladimir Tibor - Gitár

Stílus: Pop-Rock

Kodit kértem meg, hogy pár szóban foglalja össze az MNTH pályafutását. Íme a hevenyészet kis biográfia:
Tulajdon képen Tóth Attila és Kiss Sanyi alapították, mivel sokat zenélgettek együtt (dob és szinti) aztán csatlakozott hozzájuk Wladimir Tibi (gitár), engem meg megkért Tibi, hogy baszgitározzak. Utána lett 2 énekesünk Levente és Viktor. Jó ideig ebben a felállásban nyomtuk, de aztán mondtuk Leventének, hogy inkább gitározzon. :D Elég sokáig működtünk ilyen formában, egészen addig amíg Wladimir Tibi kiköltözött Ausztriába. Én lettem a másik gitáros helyette és jött Czeglédi Andris bass posztra.
Sokat felléptünk a hőgyes bulikon igazi tini suni zenekar voltunk.

Elárulnád miért oszlott fel a zenekar? Persze csak ha publikus.
Pontosan nem tudom, én mondtam, hogy kiszállok és akkor ahogy ezt kimondtam mondta Bandi is, hogy ő kiszáll a többiek meg nem akartak eggyüttmaradni.
Azt hiszem.

2 megjegyzés:

FokHagyMa írta...

Ha van ötletetek, hogy ki legyen a következő áldozat akkor ne fogjátok vissza magatokat írjátok meg, illetve ha van valami jóféle anyagotok (videó, hang felvétel, fotó) valamilyen rég elfeledett szoboszlói bandától azt is szívesen fogadjuk

TBK írta...

legyen a dokk, és mindenképp szeretnék olvasni egy mélyinterjút kiss zsolt basszusgitárossal. és cegával is.
köszönöm